Η ελληνική ροκ ενώνει τις δυνάμεις της!

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

"Γιάννη..." και "Η νέα βαρβαρότητα". Δύο τραγούδια στα οποία έχουν συνεργαστεί τα ιερά τέρατα της ελληνικής ροκ σκηνής. 


Για κάποιο λόγο, τα συγκροτήματα της ελληνικής ροκ σκηνής είχαν μία διαφορετική μεταξύ τους προσέγγιση στις προηγούμενες δεκαετίες. Ο καθένας κοιτούσε τη δουλειά. Υπήρχε πάντα και μία ψιλοκόντρα άνευ λόγου και αιτίας, κατανοητή μεν, άνευ ουσίας δε. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει. Τα ελληνικά συγκροτήματα και γενικότερα οι άνθρωποι που συνθέτουν αυτό που ονομαζουμε "ελληνική ροκ σκηνή" ενώνουν πλέον τις δυνάμεις τους. Και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι μέσα στο 2018 έχουν κυκλοφορήσει δύο φοβερά κομμάτια. 

"Γιάννη..."

Το "Γιάννη..." των Magic de Spell, με την συμμετοχή του μεγάλου Δημήτρη Πουλικάκου. Στο clip του τραγουδιού εμφανίζονται κάνοντας το ντεμπούτο τους σαν ηθοποιοί (;) γνωστές περσόνες της ελληνόφωνης ροκ σκηνής. Οδυσσέας Γαλανάκης (Απροσάρμοστοι), Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), Μίμης Καλαντζής (Τσοπάνα Rave), η Θέκλα Τσελεπή, ο φωτογράφος Ηλίας Μωραϊτης και ένας φίλος από τα live των Magic, ο Δημήτρης Μιχαηλίδης.

"Η Νέα Βαρβαρότητα"

Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης τραγούδησαν μαζί το "Η Νέα Βαρβαρότητα" σε μουσική Παύλου Παυλίδη και B-movies. Τους στίχους υπογράφει ο Παύλος Παυλίδης. Οι leader των δύο σημαντικότερων συγκροτημάτων της Θεσσαλονίκης, των Ξύλινων Σπαθιών και των Τρυπών, συνεργάζονται σ' ένα κομμάτι επίκαιρο όσο ποτέ...